siap cidera

Eftersyn af medicinskabet – Hvornår har du sidst fornyet indholdet i dit medicinskab? Du bør altid have de vigtigste ting på lager.

4 min. læsning
Vis mere

Nøglen til et velforsynet medicinskab er regelmæssig vedligeholdelse. Vi giver dig tips til, hvad du skal være opmærksom på. Vi vejleder dig i, hvordan du sammensætter det rette indhold til dit medicinskab ved hjælp af en overskuelig tjekliste, som du kan downloade.

Det Er Tid Til At Forny Indholdet I Medicinskabet

Image

1. Opbevar tingene på rette sted
Det kan lyde som en selvfølge, men du bør altid opbevare medicin på et sikkert, men lettilgængeligt sted, og du bør altid stille tingene på plads efter brug. Sørg for, at alle i husstanden ved, hvor medicinskabet eller førstehjælpssættet befinder sig. Hvis der er småbørn i huset, gør det modsatte sig gældende: Opbevar medicin på et tørt og køligt sted, som er aflåst og uden for børns synsvidde, og sørg for, at børnene IKKE kan nå stedet.
Sørg også for at holde tingene organiseret: Det er frustrerende at løbe og lede efter en indlægsseddel, som roder rundt et eller andet sted, fordi du ikke har lagt den tilbage i æsken, sidst du brugte den pågældende medicin.

2. Kontroller udløbsdatoer og aldersgrænser
Gennemgå medicinskabet mindst en gang hvert halve år, og kontroller udløbsdatoen på alle emballager. Kasser for en sikkerheds skyld alle produkter, hvis udløbsdato er overskredet, samt alt antibiotika, som ikke er blevet brugt op. Smid ikke produkterne i skraldespanden, men aflever dem på apoteket. Apoteket sørger for at bortskaffe dem på en sikker og miljøvenlig måde.

Kontroller også aldersgrænser og anbefalede doser på medicin, der er beregnet til dine børn. Efterhånden som børnene bliver ældre, sker der ændringer i, hvilke typer medicin de må få, samt gældende doser. Opgrader og suppler efter behov.

Image

3. Kontroller, om du har de rette førstehjælpsforbindinger og -produkter
Vær forberedt, når det gælder: De fleste uheld sker stadig i hjemmet eller i forbindelse med sport. Derfor skal du sørge for, at du har de rette produkter, hvis du har skåret dig eller forstuvet anklen. Et velforsynet medicinskab betyder, at du er forberedt, når det gælder. Se Hansaplasts sortiment af praktiske og ofte anvendte produkter og løsninger såsom Universal plaster, Hand Pack, eller Spray Plaster, som beskytter sår selv på besværlige steder.

4. Sammensæt et transportabelt førstehjælpssæt
Der er ingen grund til, at et "medicinskab" skal være en fast installation. Det giver god mening at samle et udvalg af produkter, som kan tages med i sportstasken, hvis der skulle ske et uheld under træning, en vandretur eller andre udendørs- eller sportsaktiviteter. Tag altid et udvalg af plastre og forbindinger med dig.

5. Telefonliste
En sådan liste kan spare afgørende tid: Hav altid de telefonnumre, der er vigtige i en nødsituation, såsom numrene til alarmcentral, skadestue, læge og apotek, telefonrådgivning (f.eks. Giftlinjen) liggende i medicinskabet.

Tjekliste Til Medicinskabet

Sørg for, at dit medicinskab indeholder de følgende ting. *
Kontroller indholdet regelmæssigt, hvert halve år.

* Et termometer
* Et udvalg af smertestillende medicin og hovedpinepiller
* Medicin mod forkølelse (næsespray, hostesaft, halspastiller)
* Medicin mod diarre
* Plastre i forskellige størrelser (Hansaplast tilbyder et bredt udvalg af produkter, fra vandtætte plastre til plastre til sart hud og børneplastre – sørg for, at du har et udvalg af forskellige slags plastre. Prøv også Invisible Protection, hvis du ikke ønsker, at din sårforbinding kan ses)
Hansaplast Spray Plaster til små sår – særlig praktisk, når du er på farten
* Pincet og saks
* Insekt spray, som beroliger huden og reducerer kløe ved insektbid
* Feberdæmpende medicin
* Sterile handsker
* Samt den receptpligtige medicin, du tager regelmæssigt.

Nogle gange handler det ikke bare om at få indkøbt nye forsyninger.
Det handler også om at kende de nye, smarte produkter med ekstra fordele.

Smarte Produkter, Som Kan Spare Tid

Læs mere om disse smarte, nye produkter, som kan spare dig for tid og besvær – og som samtidig fremmer sårheling.

Image

Usynligt plaster
Den ideelle løsning til alle synlige steder på kroppen. Plasteret er 100 % gennemsigtigt og er derfor ideelt til sårpleje på steder, hvor et plaster helst ikke må kunne ses, f.eks. hænder, kavalergang, ben og arme. Hydrokolloid-teknologien fremmer sårhelingen og reducerer risikoen for ardannelse. Prøv det, hvis du har brug for et plaster, der ikke ser ud som et plaster og føles som et ekstra lag hud.

Læs mere
Image

Antiseptisk plaster
Beskyt dig mod infektion: Behandl dit sår med et antiseptisk plaster fra Hansaplast. Plastre såsom Universal Antibacterial Silver med Sølvteknologi hæmmer eventuelle skadelige bakterier ved hjælp af sin antibakterielle virkning. Plasteret reducerer ikke blot risikoen for infektion, det holder også vand og snavs ude, samtidig med at det beskytter dit sår.

Læs mere
Image

Børneplaster
Hansaplast-plastre med børnemotiver gør sårheling sjovere. Med Peter Plys-plasteret er små uheld hurtigt glemt. Og det er slut med tårer, for plastrene er lette at fjerne og hudvenlige.
Se vores store udvalg af Disneymotiver (Prinsesse, Mickey og vennerne mv.). © Disney

Læs mere

Ekstra Til Rejsen:

Image

Når du skal trave storbyen tynd...
Sørg for, at dine fødder forbliver sunde og fri for de skader, som sko, varme og fugt kan forårsage... med SOS Vabelplaster kan du gå masser af kilometer.

(Til vandrere, surfere og bjergbestigere:
Sikker, holdbar og vandtæt beskyttelse: Glem ikke at pakke det nye Hansaplast “Tough” plaster, hvis du er til aktive ferier).

Kontakt altid din læge, hvis såret er dybt, bløder eller viser tegn på infektion, f.eks. hvis det er rødt, hæver eller er varmt. 
Søg desuden lægehjælp, hvis du ikke kan rense såret ordentligt.
Hvis du har diabetes, er korrekt sårpleje særligt vigtigt. Kontakt altid din læge og/eller fodlæge, hvis du er i tvivl, selv ved behandling af mindre sår og revner i huden – især på fødderne.
 
Bemærk, at ingen af de ovenstående tip eller anbefalinger er en erstatning for medicinsk rådgivning. Læs omhyggeligt brugsanvisningen i produktpakkerne. Vigtigt: Kontakt en læge, hvis du er i tvivl om, hvordan du behandler dit sår korrekt.
 
Oplysningerne på dette websted må ikke bruges til at stille en diagnose eller behandle et helbredsproblem eller sygdom. De er ikke en erstatning for professionel behandling eller rådgivning. Kontakt din læge, hvis du har eller har mistanke om, at du har et helbredsproblem. Du må aldrig ignorere professionelle medicinske anbefalinger eller undlade at søge lægehjælp på grund af noget, du har læst på dette websted.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om Hansaplast-produkter, kan du kontakte os pr. e-mail på pharmacy.dk@beiersdorf.com. Læs omhyggeligt brugsanvisningen i produktpakkerne.