Historisches Foto und Abbildung einer Hansaplast 90-Jahre-Jubiläums-Dose
4 min. læsning
Vis mere

Hansaplast-milepæle - og historier om pleje gennem tiden

Image

1922

"Min bedstemor Helma var en ung student i en syklasse for piger tidligt i tyverne, og hun holdt af at fortælle om, hvordan de fnisede og snakkede i stedet for at være omhyggelige med nål og tråd. Læreren var selvsagt ikke særlig tilfreds med dem. På grund af ringe evner inden for syning blev der brugt en masse plaster det år..."

Image

Det første antibakterielle plaster introduceres. Det indeholder fint sølv med bakteriereducerende virkning. Navnet: "Hansaplast Silver". Produktionen er for dyr, og produktet tages af markedet igen.

Image

1933

"Jeg husker den første sommer i vores hus i bjergene som lykkelige og stressende på samme tid. Peter arbejdede stadig på huset, og jeg måtte klare mig med det allermest nødvendige i husholdningen - jeg havde altid et plaster på en af mine fingre. Men jeg var lykkelig".

Image

1951

"Jeg var en rigtig uvoren drengepige, og jeg havde altid brydekamp med min far ved stranden. Den sommer havde vi en konkurrence om, hvem der kunne springe længst ud i vandet, og jeg fik en flænge på anklen, da jeg ramte en stor sten under vandet. Det var slut med at svømme den dag, men jeg kunne spise sandwich med min far på tæppet".

Image
Hansaplast producerer vandtætte plastre og fingerplastre for første gang.
Image

En sand innovation for kunderne: De første Hansaplast-strips udsendes. Indpakket hver for sig og ikke mindst sterile.

Image

1969

"Da jeg var en lille pige, var jeg vild med min brors go-kart. Jeg drønede hele tiden hen mod trappen op til vores hus og sprang af der. En dag slog jeg mit knæ slemt. Min mor kom løbende ud, pustede på knæet og satte en forbinding på det. Jeg var stolt af forbindingen, fordi jeg havde haft et sejt biluheld!".

Image

1975

"Min søsters konfirmation…en stor begivenhed, som jeg altid vil huske! Jeg legede uden for kirken, fordi jeg dødkedede mig under ceremonien, og snublede på brostenene, fik en slemt sår på knæet og rev hul i de bukser, som min mor havde lånt til mig fra en af naboernes drenge. Jeg fik skæld ud, men fik plaster på... Billedet her er taget lige før, det skete..."

Image

Det første plaster, som kun kan fås på apoteker, introduceres. Plasteret er særligt velegnet til sart hud. Det hedder Hansamed.

Image
Det er fleksibelt! Hansaplast sender det første elastiske plaster på markedet.
Image

1989

"Min første VW Bobbel! Jeg købte den med pengene fra mit første virkelige job. Det forår var jeg stort set aldrig i huset, jeg befandt mig altid i garagen eller under bilen. Min kæreste bidrog med en konstant strøm af omsorg og plaster".

Image

1992

"Jeg har altid været meget fascineret af heste, så da jeg fik Romeo, var jeg i den syvende himmel. Han har været min ledsager i tyve år nu og har aldrig kastet mig af... men jeg tager altid plaster med, når jeg skal se til ham... der er altid en lille rift her og der, når jeg er i stalden".

Image
Gå i brusebad uden at dit sår bliver vådt: Hansaplast introducerer "Aqua Protect".
Image

1997

"Jeg glemmer aldrig den første gang jeg besøgte min ferieromance i München. Jeg havde mine flotteste nye sko på, men han ville tage mig med på sightseeing - jeg havde vabler på fødderne på ingen tid. Kun SOS Vabelplaster reddede mig. Og et år senere blev Jan og jeg gift".

Image

Hansaplasts produktudvalg blev udvidet med ledbandager til hænder, albuer, fødder og knæ

Image

Større plastre og en anden form for smertelindring: ABC-varmeplastre til muskelsmerter i ryg og nakke fusionerer med Hansaplast og bruger varemærket.

Image
Fodpleje indgår også i Hansaplasts repertoire. En gele til forebyggelse af vabler introduceres.
Image
HaHansaplast starter en fodplejeserie med fodcremen "Velvet Feet".
Image

2012

"Jeg byggede en træhytte til min søn på 3 år, hvilket indebar en masse hamren og splinter. Min søn kravlede rundt i den ufærdige hytte og legede pirat. Han faldt ned og skrabede ryggen mod de rå brædder. Den aften var vi begge dækket til med plaster: Han havde dem på ryggen, og jeg havde dem på fingrene".

Da Hansaplast opfandt det første klæbende plaster i 1922, var det en revolution inden for sårpleje. Først da var det muligt at behandle hverdagens småskader og uheld uden hjælp fra en læge. Blot ved at hente et plaster i medicinskabet. Er det ikke fantastisk, at din mor kan gøre det? Din mand? Din ven? En, som bekymrer sig?

Siden da er Hansaplast kommet langt. I dag anvender vi vores ekspertise inden for sårheling, smertelindring og fodpleje verden over. Vi er ikke blot det førende plastermærke i Vesteuropa, vi er også markedsførende i 17 lande verden over. Vi er elsket af mødre, lovprist af atleter og anbefalet af eksperter, apotekere og læger.
Derfor vil vi gerne fejre Hansaplasts 90 års jubilæum på en særlig måde. Vi har samlet historier om pleje igennem årtierne, siden det hele startede i 1922.