Look good in heels banner - red heel - Elastoplast

Sådan kommer du til at se godt ud i høje hæle – Elsker du at gå i høje hæle? Sørg for, at det ikke belaster dine fødder

2 min. læsning
Vis mere

Livet i højderne

 

Vi er selvfølgelig alle vilde med højhælede sko. Men selvom "livet i højderne" er sjovt, feminint og moderne, er der et par ting vi bør være opmærksomme på, hvis vi ønsker, at vores fødder skal have det godt og være sunde. Hansaplast har de bedste tips – fra indkøb af skoene til at have dem på – og nogle smarte løsninger til Manolo-tilbedere.

Overlevelsestip til tilhængere af høje hæle

Image

Køb altid højhælede sko en halv størrelse for store

Det er en god idé, at købe skoene et nummer for store. Der skal være plads til, at fødderne kan hæve lidt. Det bedste vil være at købe dem om eftermiddagen, når dine fødder har udvidet sig lidt.

Du skal vide, hvordan
du skal gå på hælene

Det er ikke særligt elegant at vakle afsted, og det vil også øge risikoen for ankelskader.

Når du går i højhælede sko, ligger meget af din vægt på fodbalderne, hvilket betyder, at det kræver en helt anden gang og bevægelse, når du går, end du vil benytte, når du har flade sko på. Målet er en hæl- og fodbalde-tå-bevægelse: hvor hælen og fodbalden rammer jorden på samme tid.

Tilpas din gang: Når du går i højhælede sko, tager du længere skridt end normalt—det får dig til at læne dig en lille smule bagover, hvilket ser yndefuldt ud og giver dig en bedre balance.

Image

Hvis du er fanatisk tilhænger af højhælede sko, skal du være klar over risikoen. For at undgå ortopædiske skader skal du vælge sko med en lavere hæl. Selv lidt kan gøre en forskel (en hæl på 5 cm vil f.eks. forårsage færre problemer end en hæl på 8 cm).

Image

Sørg for at tage forskellige sko på hver dag

Image

Tag de højhælede af en gang imellem

Skift mellem dine højhælede sko. Lad være med at tage det samme par på hele tiden, især hvis de trykker på et bestemt område af din fod. Det vil holde ligtornene på afstand.

Hvis du har fået en ligtorn på én af dine tæer, kan du bruge en af Hansaplasts smarte løsninger. Et Hansaplast Ligtorneplaster tager sig af ligtornen og beskytter din fod mod yderligere tryk.

Det er sjovt og godt
for dine fødder:
skift mellem dine højhælede sko

Vælg et par højhælede med åben tå (også kaldet "peeptoes") en gang imellem – så er dine fødder ikke "lukket" så meget inde.

Prøv at reducere den tid, du bruger i højhælede sko ved at tage et par skiftesko med i bilen, bussen eller på toget, og skift så tilbage til de højhælede, når du når frem til det sted, den fest eller begivenhed, hvor du gerne vil have de højhælede på. Og husk: Når du har ondt i fødderne, gør det ondt i hele kroppen.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om Hansaplast-produkter, kan du kontakte os pr. e-mail på pharmacy.dk@beiersdorf.com. Læs omhyggeligt brugsanvisningen i produktpakkerne.