image

God etikette for fødder – Kan man tage skoene af i det offentlige rum - ja eller nej? Og hvis ja, hvor og hvornår? Lidt indsigt, råd og advarsler

2 min. læsning
Vis mere

Kan man eller kan man ikke - hvornår er det acceptabelt at tage skoene af?

Der er masser af lejligheder, hvor det er helt acceptabelt at tage skoene af. Men med mindre der er en strand, en swimmingpool, eller en yoga-måtte i nærheden, er der så grund til at gå rundt uden sko i det offentlige rum?
Image

Har du lyst til at se en kvinde vrikke med tæerne på sædet ved siden af dig i toget på vej til arbejde, eller en fyr, der sidder over for dig på kontoret, som tager skoene af under skrivebordet og sidder i strømpesokker? Måske er der endda huller i sokkerne?

God etikette for fødderne i 2013 er lettere end du tror - det meste er almindelig sund fornuft, som f.eks. altid at have et par gode, rene sokker på - især hvis du ved, at du vil blive bedt om at tage dine sko af, hvilket ofte er tilfældet ved sikkerhedskontrollen i lufthavnen.
Her er nogle råd og advarsler, som du kan holde dig til, selv når temperaturen stiger.

Råd

Vis verden dine velholdte fødder i et par klip-klapper – men ikke på kontoret!

Tag skoene af på stranden, ved poolen eller i haven og vis dine velholdte fødder frem.


Advarsler

Image

Undlad at tage dine sko af under skrivebordet, på restaurant eller ved middagsbordet (med mindre du vil flirte med den person, der sidder over for dig)

Læs mere

Lad være med at tage de samme sokker på, som du havde på dagen før.

Lad være med at lægge dine bare fødder OP PÅ et bord (med mindre du er hjemme hos dig selv, og det er dit eget sofabord), på sæder i offentlige transportmidler, i biografen osv.

Læs mere

Modealarm:
Sokker og sandaler? Ja, det kan man godt!

En helt ny modetrend: der er mange ting, som før var fuldstændigt udelukkede, der nu ikke kun er tilladte, men faktisk er rigtig trendy, som f.eks. at have sokker på i sandaler og pumps.
Modebevidste piger og kvinder elsker at have matchende sko på, når de er på farten, og hvem kan modstå et par nye pumps til at skyde sæsonen i gang? Du skal blot forberede dine fødder, så du ikke bliver nødt til at smide skoene i et hjørne lige med det samme: Tag et Hansaplast SOS Vabelplaster med, når du har dine nye pumps eller sandaler på for første gang og ved, at du kommer til at gå lidt.

Hvad tænder dig af ved fødder?

Image
Christina B., 30, produktansvarlig hos Hansaplast, Beiersdorf AG© Hansaplast

”Fødder kan sige lige så meget om en person som sko og hænder! Mange er tilbøjelige til på en eller anden måde at sætte fødderne sidst i deres plejeprogram.

"Med lidt pleje
kommer du langt."

Jeg ved egentlig ikke hvorfor, da det er så nemt at undgå at vise fødder med slidt neglelak, uskønne ligtorne og ru og hård hud frem til omverdenen. Velplejede fødder er bare et meget bedre syn“

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om Hansaplast-produkter, kan du kontakte os pr. e-mail på pharmacy.dk@beiersdorf.com. Læs omhyggeligt brugsanvisningen i produktpakkerne.